Енджълсофт – лан интернет доставчик

Square

Клиентите на интернет доставчика Енджълсофт получихме нещо като новогодишен подарък – по високи скорости. Имайки предвид последното увеличение, което беше в края на миналото лято и за което писах тук няма как да не съм приятно изненадан. Особено на фона на все по-лошите отзиви за единия от основните им конкуренти – Евроком ЛАН (бившите Гигабит), клиентите на които след продажбата им на Евроком София само загубиха от ползваната услуга (кабелна ТВ и/или интернет достъп). Доколкото разбрах проблема идвал от това, че по-качественото оборудване, с което са разполагали доскоро, вече е прехвърлено към София, а насам е пристигнала доста по проблемна техника. Като се добави и напускането или уволнението на голяма част от персонала им, който колкото и да не е идеален все пак е вършил някаква работа става ясно, че там нещата не вървят на добре.

Не така стоят нещата при Енджълсофт и Нетгруп, които са основният им партньор и изграждат и поддържат лан мрежите в по-голямата част от кварталите в Пловдив, в това число и в района на Кичук Париж, където живея и аз. Доколкото успявам да следя форума виждам, че постоянно се мисли за оптимизация на мрежите и се работи за отстраняване на проблемите, които в някои случаи са неизбежни, но за наше щастие, напоследък са все по-рядко явление.

А ето и малко сравнение на услугите на двата интернет доставчика, като скоростите са описани като в тяхните оферти:

Енджълсофт

Услуга Скорост INT/БГ* Скорост локална Цена
Икономична 2 Mbit/s 6 Mbit/s 20лв.
Универсална 4/8 Mbit/s 10 Mbit/s 35лв.
Еднократна такса за изграждане на връзка – 24 лв.
* INT – международна скорост / БГ – скорост за България

Евроком Лан

Скорост обща Скорост международна Цена
3 Mbit/s 1,2 Mbit/s 20лв.
6 Mbit/s 2,5 Mbit/s 30лв.
12 Mbit/s 3,5 Mbit/s 50лв.

А за да затвърдя доброто си мнение за моя доставчик ето и резулатите от тестовете на скоростта към 3 сървъра – Франкфурт, София и Пловдив. Както се вижда около 23:00 скоростите за Икономичната тарифа (20лв/месец) са между два и три пъти по високи от официално обявените, а преди дни в 2:30 вечерта дори стигнах до 15 МБита към сървър в София и 13 към Мюнхен. И за да не изглежда, сякаш всичко е розово все пак имам и някои „организационни“ забележки, за които мисля да пиша друг път ;).

lan internet plovdiv

lan internet plovdiv

lan internet plovdiv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *