Добавки за Mozilla Firefox

Square

Това са няколко добавки (add-ons) за Мозила, които подобряват работата на браузъра с мултимедийни файлове и софтуер или му придават по-атрактивен вид.

 • PicLens – страхотно приложение за преглед на галерии със снимки или видео файлове, представящо ги чрез интерактивна „3D стена“. Поддържа преглед на резултати за снимки в Google, Yahoo, Ask, Live и AOL, а също и социални мрежи Facebook, MySpace, Bebo, Hi5, Friendster; фотогалерии Flickr, Photobucket, DeviantArt, Picasa, Smugmug, FotoTime, Fotki и не на последно място видео резултати в YouTube.
  Демо: http://piclens.com/demo
 • FoxyTunes – с тази добавка ще управлявате музикалния си плеър директно от статус бара на браузърa, където се появяват контролите за управление. Поддържа повечето медия плеъри сред, които WinAmp, iTunes, Windows Media Player, Quintessential, Media Player Classic, Real Player и много други
 • PDF Download – добавка, която дава възможност за избор между отваряне на PDF файлове директно в браузъра или тяхното стартиране извън него в ADOBE READER.
 • Image Zoom – добавя възможност за увеличаване на размера на графичните файлове, изпозвани в HTML документа
 • Screengrab! – записване на текущата страница в PNG файл, като позволява избор между запис на цялата страница, включително и невидимата част, изискваща скролиране и стандартния print screen (само видимата област); позволява и записването на произволно селектирана област от страницата (selection)
 • Tab Effect – много „мазен“ анимиран преход между отворените в Mozilla Firefox табове
 • Ctrl Tab Preview – променя функционалността на клавишната комбинация за прехвърляне между табовете (CTRL + TAB), като с тази добавка отделните табове се показват в предварителен преглед и по този начин се прехвърля директно на желания таб.
Comment

6 Replies to “Добавки за Mozilla Firefox”

 1. Tab Effect го няма за новия файрфокс.

  А ако с контрол и таб сменям табове, как сменям виндовс приложения ?

 2. Да прав си – все още няма версия за Firefox 3, но не е проблем да се настрои и настоящата, докато излезе официално. Това става по следния начин:
  „1st, download the addon with this link:
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/13165/tab_effect-1.1-fx.xpi
  2ndly, open that file with winRAR or WinZip. There will be a file called install.rdf, drag that file to a folder.
  Next, open that file with Notepad, then look 2.0.0.* Simply change that to 3.0.* Save the file, then close it.
  Finally, drag the file back to the tab_effect-1.1-fx.xpi you opened with winRAR or WinZip, then save it.
  Now, drag the tab_effect-1.1-fx.xpi file to the FireFox 3 window, and it will install.
  Just restart FF3 after that and you’ll have that Add-On working in FF3!“

  С клавишната комбинация Ctrl+Tab се сменят табовете във всички съвременни браузъри, които поддържат табове, а за Windows приложениятa – Alt+Tab 🙂

 3. Здравейте! От доста време ползвам Мозила, много съм доволен от браузера и улесненията, коите предлага. В момента съм с версия 3.0.8, днес я ъпдейтвах, но от няколко дни имам проблем с отварянето на, примерно retv.bg и други сайтове с уеб телевизии. Прегледах всички настройки, но не можах да се хвана за нищо. Даже ми блокира браузера. Ако можете да ми кажете на какво се дължи, ще съм Ви много благодарен.
  Поздрави от мен – Йовчо

 4. Здравей, Йовчо. При мен проблема се оказа във версията на Windows Media Player. В моята Mozilla, RETV също не тръгваше и опитах дали ще тръгне с Internet Explorer и там ми излезе popup за ъпдейт на плеъра, след което видеото тръгна и на двата браузъра. Явно тази телевизия, а вероятно и някои други сайтове, които посещаваш използват софтуер за видео излъчването, който е имал ъпдейт наскоро и от него насам е необходима по-нова версия на плеъра. Аз също съм с версия 3.0.8 на Firefox.

 5. Здравей и благодаря за отговора! Аз още преди изпобвах дали ретв се отваря с IE, да, отваря се, значи не е точно в това проблема. А Мозила ми е браузер по подразбиране, затова се опитвам с него да отварям телевизии, а пробвах и с Бисквитка браузер, той също отваря без проблем, той ползва софтуера на IE, доколкото зная. Както и да е, пак благодаря за вниманието и Ви желая здраве и успехи!
  Йовчо

 6. привет, мерси че си събрал толкова полезни add ons на едно място

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.