Тестване на сайтове под различни браузъри

Square

different browsers test tool

Как изглежда сайтът ми под различните браузъри и различните версии на най-използваните от тях?

Отговор на този въпрос дава www.browsershots.org. Използвайки него, разработчикът получава скрийншотове на въведения от него сайт, които показват как страницата изглежда в над 80 версии, на над 20 различни уеб браузъра, на 4-те основни операционни системи. Също така резултатите може да се филтрират и по разделителна способност на потребителския монитор, цветова палитра, използване на javascript, java и flash. Тестът позволява да се видят и отстранят някои груби пропуски в дизайна за браузъри под операционни системи, които разработчикът не ползва и няма как да тества лично.

Основният недостатък на този онлайн инструмент, е че няма как с негова помощ да се открият бъгове, получаващи се при някои събития върху елементи от страницата, като mouseover върху линк например. Въпреки това www.browsershots.org е полезен сайт за всички, които искат да са сигурни, че уеб сайтовете и приложенията им изглеждат еднакво под максимален брой от постоянно увеличаващото се количество на браузърите.

Comment

2 Replies to “Тестване на сайтове под различни браузъри”

  1. Така е, полезен е. Мисля, че съм го ползвал няколко пъти, но ако не ме лъже паметта, се чакаше доста, особено ако всички браузъри са активирани. Така че е добра идея да са „тикнати“ само тези браузъри, които се явяват най-важни за нас!

  2. Чакал съм и по близо половин час, като избрах всички възможни :). Но в интерес на истината рядко го ползвам този инструмент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *